Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Χάλκινοι οι Χριστοφόρου, Νοτάρογλου, Αλεξάς
Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία ολοκληρώθηκε στο Φάληρο με την Ελλάδα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία SONAR με τους Βασίλη Χριστοφόρου, Αργύρη Νοτάρογλου και Θοδωρή Αλεξά (β.24).

Οι Ελληνες ιστιοπλόοι έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν ψηλότερα, αφού βρίσκονταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τους χτεσινούς αγώνες, αλλά στην τελευταία (8η) κούρσα τερμάτισαν στην 8η θέση. Πρωταθλητές κόσμου αναδείχθηκαν οι Γερμανοί Γενς Κρόκερ, Ρόμπερτ Πρεμ, Σίγκι Μάινκα με 21 βαθμούς και το ασημένιο πήραν οι Ισραηλινοί Κοέν Ντρορ, Εφράτι Αρνόν, Μπεν Βεξλέρ με 23 β.

Στην κατηγορία 2,4 mp το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ολλανδός Τέρι Σμίτερ 15β., το ασημένιο ο Γερμανός Χέικο Κρούγκερ με 24 β. και το χάλκινο η Αγγλίδα Ελενα Λούκας με 28 β. Οι Ελληνες ιστιοπλόοι πήραν τις εξής θέσεις: 11ος (β.76) ο Γ. Δεληκούρας, 19ος (β.122) ο Ν. Ευσταθιάδης, 20ος (β124) ο Ν.Πατεράκης, 27ος (β.171) ο Κ. Τσατσάκης. Στην κατηγορία SKUD-18 πρωταθλητές κόσμου αναδείχθηκαν οι ’γγλοι Ρικ Χαμ και Νίκι Μπίρελ με 12 βαθμούς.
Πηγή Πληροφοριών: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου