Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

«Πετάει» για Ρέικιαβικ η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρία


Με βλέψεις και όνειρα για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και μετάλλια αναχωρεί αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 13:30 από τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία. Η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία που θα διεξαχθεί από 18 έως 24 Οκτωβρίου 2009 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με συνολικά 23 αθλητές και αθλήτριες (σ.σ.: 16 άνδρες, 7 γυναίκες), μεταξύ των οποίων υπάρχουν τα ονόματα των κορυφαίων Ελλήνων κολυμβητών, αλλά και μεταλλιούχοι της Αθήνας και του Πεκίνου, όπως οι Γιώργος Καπελλάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Μαρία Καλπακίδου και Γιάννης Κωστάκης. Επίσης, στην αποστολή βρίσκονται και οι εξής αθλητές: Αριστείδης Μαυροδημήτρης, Αδαμαντία Διαμαντοπούλου, Αντώνης Τσαπατάκης, Ευθυμία Γκουλή, Σέμιχα Ριζάογλου, Φώτης Ζαφείρης, Γιάννης Ισαακίδης, Αντώνης Κυμούνδρης, Νίκος Τσότρας, Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Χριστίνα Ταρατόρη, Κώστας Καραούζας, Παναγιώτης Χριστάκης, Μαρία Λιάσκου, Βασίλης Τσαγκάρης, Στέλιος Τσάκωνας και Χρυσούλα Αντωνιάδου.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) κ. Κυριάκος Καλπακίδης, εκρπόσωπος της Ε.Π.Ε. θα είναι ο έφορος αθλημάτων και μέλος της ολομέλειας Δημήτρης Λιανός, ενώ τους Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύουν ακόμη 18 άτομα, διοικητικού και προπονητικού προσωπικού.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα και επίβλεψη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC). Περίπου 419 αθλητές από 36 ευρωπαϊκές χώρες θα αγωνιστούν στην Ισλανδική πρωτεύουσα σε μια διοργάνωση που αποτελεί τη μεγαλύτερη για αθλητές κολύμβησης τη χρονιά που διανύουμε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε) Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος και μέλη της ολομέλειας της Ε.Π.Ε θα παραβρεθούν στο αεροδρόμιο την Πέμπτη 12:00, για να χαιρετήσουν τους Έλληνες αθλητές και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στους αγώνες.



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάκη Κωστάρη, Τηλ.: 6947931787.
Πηγή Πληροφοριών: www.paralympic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου