Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Στην Ελλάδα οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία


Η ιστιοπλοΐα και ο αθλητισμός, γενικότερα είναι για όλους. Και αυτό θα αποδειχθεί, για άλλη μία φορά, από τις 13 ώς τις 18 του μηνός, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας αθλητών με αναπηρία, που θα διεξαχθεί στον Φαληρικό όρμο. Ογδόντα τρεις αθλητές από 19 χώρες είχαν δηλωθεί μέχρι χθες στις τρεις κλάσεις του πρωταθλήματος.

άρχισε στη χώρα μας η δραστηριότητα στο άθλημα, έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες, θα μετάσχει στις δύο κατηγορίες, με έξι σκάφη και συνολικά οκτώ αθλητές. Θα την εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Δεληκούρας, Νίκος Πατεράκης, Σάκης Κωστάρης, Νίκος Ευσταθιάδης και Κώστας Τσατσάκης στα 2,4 mR και οι Βασίλης Χριστοφόρου, Θόδωρος Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου στα Σόναρ. Στα Σκουντ, που απαιτούν μεικτό πλήρωμα, δεν θα πάρει μέρος διότι, όπως είπε η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών με αναπηρία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), Νίκη Αναστασίου, δεν βρέθηκε κοπέλα.

H EIO από την αρχή του έτους εφαρμόζει πρόγραμμα εκμάθησης του αθλήματος σε ανθρώπους με αναπηρία. Ο Θανάσης Μπακατσιάς, μέλος της επιτροπής, τόνισε ότι κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται προπονήσεις. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση αθλητών από όσους μπορούμε να καλύψουμε με σκάφη. Αλλά όσους κι αν έλθουν, θα τους εξυπηρετήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Δεληκούρας, αναφερόμενος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε ότι είναι δυσκολότερο από τους Παραολυμπιακούς λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.

«Κάθε χρόνο έχουμε περισσότερους αθλητές και πιο πολλούς ανθρώπους που μας βοηθούν. Η πολιτεία επιβραβεύει τις διεθνείς νίκες. Πάντα υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας σε χώρους, αλλά αυτά συνεχώς μειώνονται», τόνισε ο Χριστοφόρου.

Ο Αλεξάς υπογράμμισε ότι οι αθλητές έχουν στήριξη από την ΕΙΟ. «Θα θέλαμε από την πολιτεία να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα», πρόσθεσε.

Με 10.000 ευρώ ενίσχυσε τη διοργάνωση η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με 5.000 ο ΕΟΤ.

Ο τεχνικός εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Αναπήρων (IFDS), Κώστας Τσαντίλης, ανακοίνωσε ότι από τους Παραολυμπιακούς του 2016 θα διεξάγονται αγώνες σε τέσσερις κλάσεις, ενώ η ιστιοπλοΐα αναπήρων θα ενταχθεί από το 2010 στα παγκόσμια κύπελλα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ISAF).


Πηγή Πληροφοριών: news.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου