Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μια σημαντική παγκόσμια διάκριση για την ECDL Ελλάς


Κορυφαία διάκριση στα παγκοσμίου εμβέλειας βραβεία ACCESS IT, και συγκεκριμένα στην κατηγορία @WORK, απέσπασε η ECDL Ελλάς, παραλαμβάνοντας την «σκυτάλη» από τον περσινό νικητή της αντίστοιχης κατηγορίας, το BBC. Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει μια σημαντική διαχρονική δέσμευση της ECDL Ελλάς για παροχή ενός πολύτιμου εφοδίου ζωής και επαγγελματικής αποκατάστασης σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η τελετή απονομής των βραβείων ACCESS-IT, που διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελούν μια πρωτοβουλία των μη-κυβερνητικών οργανώσεων e-ISOTIS και AbilityNet, πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λονδίνο με σύνθημα «Ισότιμη Πρόσβαση για Όλους». Η δράση της ECDL Ελλάς και η έμπρακτη στήριξη σε άτομα με ολική απώλεια ή δυσκολίες στην όραση αναδείχθηκε ως σημαντικότερη ανάμεσα σε 100 συμμετοχές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν φέτος στα βραβεία ACCESS-IT.



Με γνώμονα την υλοποίηση του οράματος ότι η Πληροφορική παρέχει σε άτομα με αναπηρίες ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα για εκπαίδευση, εργασία και κοινωνικοποίηση, το βραβείο ACCESS-IT @ WORK επιβραβεύει το σημαντικό έργο της ECDL Ελλάς προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, η ECDL Ελλάς από το 2005 έως και σήμερα έχει πιστοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων με προβλήματα όρασης μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτές (ECDL CTP Trainers) προσφέροντάς τους ένας πολύτιμο εφόδιο που τους βοηθάει να πιστοποιήσουν την εξοικείωση τους με τους Η/Υ, αλλά και συντελεί σημαντικά στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Επιπλέον, το βραβείο αναγνωρίζει και τη συνεχή επένδυση της ECDL Ελλάς σε δημιουργία υποδομών και βελτιστοποίηση της διαδικασίας εξέτασης κατά τρόπο που αυτή να μπορεί να διεξαχθεί απρόσκοπτα και χωρίς χρήση επιπλέον βοηθημάτων από τα άτομα με προβλήματα όρασης. Συγκεκριμένα, το Αυτοματοποιημένο Εξεταστικό Σύστημα της ECDL Ελλάς (ECDL ATES) έχει αναπτυχθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απόλυτα συμβατό με ειδικά λογισμικά ανάγνωσης οθόνης (HAL/Super Nova, JAWS), που είναι απαραίτητα για τη χρήση του Η/Υ από τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, και έχει εγκριθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες για λογαριασμό του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.



Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτης Φιαμπόλης, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης Προϊόντων, ECDL Ελλάς: «Τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν δικαίωμα, ισότιμα με τους βλέποντες χρήστες, να απολαμβάνουν τα αγαθά της τεχνολογίας και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν, τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και στο χώρο της εργασίας τους. Η διάκριση ACCESS-IT @ WORK αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να επενδύουμε στην συγκεκριμένη δράση ώστε όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός ατόμων με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας».

Πηγή Πληροφοριών: www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου