Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μηνύματα συνύπαρξης και αλληλεγγύης

«Μια παρέα με... καρδιά». Με ένα παιδικό βιβλίο με αυτό τον τίτλο, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους δείχνοντάς τους τον δρόμο του σεβασμού της διαφορετικότητας, των ίσων ευκαιριών, της καταπολέμησης των διακρίσεων και πάνω απ  όλα των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ιδέας.


Η αντιπροσωπεία της Κομισιόν, σε συνεργασία με τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Λήδα Βαρβαρούση, αλλά και με την αρωγή του

«Χαμόγελου του Παιδιού», του Φάρου Τυφλών και των Παιδικών Χωριών SOS, πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π. μ. εκδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (περιοχή Σπάτων), προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο, που μεταφέρει τα ευρωπαϊκά μηνύματα περί συνεργασίας, ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης.

Το βιβλίο διηγείται το ταξίδι του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη με στόχο να σώσει μια κόκκινη φυλακισμένη καρδιά. Σύμμαχοί του σ  αυτή την περιπέτεια όλα τα ζώα της Ευρώπης, τα οποία εμφανίζονται στις σελίδες διαφόρων παραμυθιών. Στο ταξίδι, ο Πέτρος και οι φίλοι του χρησιμοποιούν ποδήλατο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, για να διασχίσουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, όπου συναντούν βασίλισσες, δράκους και καρχαρίες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Στον δρόμο τους υπάρχουν εμπόδια, αναποδιές, αινίγματα αλλά το... διασκεδάζουν.

Επισημαίνεται ότι το παραμύθι θα διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει μεταγραφεί και σε σύστημα Μπράιγ (μέθοδο των τυφλών).


Πηγή Πληροφοριών: news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου