Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΕΠΘ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αιγάλεω. Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα βλέπουμε ότι εγκαινιάζεται στη χώρα μια μεγάλη πρωτοβουλία, σημαντική πρωτοβουλία που έχει να κάνει με ανθρώπους που έχουν χάσει το φως τους και σήμερα βλέπουμε ότι τους το χαρίζετε το φως. Μπορείτε να μας πείτε για αυτή την πρωτοβουλία;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αυτούς τους μήνες που έμεινα στο υπουργείο Παιδείας ο πρώτος μου στόχος ήταν πράγματι να γίνει ένα τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση μιας ανοιχτής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που έχει δείκτη πολιτισμού κι αυτός ο δείκτης πολιτισμού σε μια κοινωνία φαίνεται όταν ανοίγει την αγκαλιά της σε όλα τα άτομα. Κυρίως στα άτομα τα διαφορετικά, τα άτομα τα οποία έχουν ειδική ανάγκη και πρέπει άρα να τους παρέχει ειδικές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Σήμερα λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταφέραμε και ανοίξαμε, σε συνεργασία με το Perking School της Βοστόνης, το πρώτο Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τυφλών και πολυαναπήρων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε επαγγελματική εξειδίκευση και κατάρτιση σε όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τις ειδικές ανάγκες που μπορεί να έχουν για να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και κυρίως να φτάσουμε σε μια εποχή που η πολυπολιτισμική μας κοινωνία
θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το κράτος από τη δική του πλευρά, πιστεύετε, ότι θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια; Γιατί μιλάμε για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι μόνο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως ακούσατε και από τους διευθυντές των σχολείων, από την πρώτη στιγμή εμείς, ως Υπουργείο, ήμασταν μαζί τους και γι αυτό το κάναμε πράξη. Και πιστεύω, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μία τελευταία ερώτηση. Σχετικά με την επικαιρότητα. Βλέπουμε δύο σχολεία στο Χαϊδάρι και στα Μελίσσια έκλεισαν λόγω
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έκλεισαν τα σχολεία, έκλεισαν τάξεις και τμήματα. Όλα λειτουργούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης. Το εθνικό σχέδιο δράσης καθημερινώς αποτυπώνει την κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, εμείς καταγράφουμε όλες τις απουσίες των μαθητών και των μαθητριών σε όλη την Ελλάδα, αναζητούμε τις ασθένειες, δειγματοληπτικά ελέγχουμε. Και εκεί που υπάρχει ακριβώς ο κώδωνας κινδύνου σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης, κλείνουν τμήματα ή τάξεις έτσι ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Όλα μέχρι στιγμής λειτουργούν πάρα πολύ καλά, αποτελεσματικά, όλα είναι υπό έλεγχο, και γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκφράστηκαν κάποιες ανησυχίες από γονείς ότι ίσως έπρεπε να κλείσουν κάποια τμήματα επιπλέον, και κάποιες σχολικές μονάδες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η απόδειξη αυτού του οποίου σας λέω είναι, ότι εμείς δεν παίρνουμε την απόφαση ούτε να ανοίγουμε, ούτε να κλείνουμε σχολεία. Εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Και όλα αυτά λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας. Ως εκ τούτου λειτουργούμε με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων. Εμείς σαν υπουργείο είμαστε σε συστηματική και καθημερινή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, λειτουργούμε σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης, λειτουργούμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας. Όλα μέχρι στιγμής, λειτούργησαν κανονικά, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ανασφάλειας. Να είστε σίγουροι ότι οι επιστήμονες κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Πηγή Πληροφοριών: www.ana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου