Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Χαιρετισμός Υποψήφιας Βουλευτού Ν.Δ Β' Περιφέρειας Αθηνών Γερασιμούλα (Μέμα) Χαλιώτη

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Η 4η Οκτωβρίου 2009 είναι μέρα ευθύνης για όλους εμάς, τους ενεργούς πολίτες. Καλούμαστε, για άλλη μία φορά, να σκεφτούμε σοβαρά και να πάρουμε αποφάσεις, αποφάσεις ευθύνης, που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας.

Στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί διεθνώς, η απόφαση του καθ' ενός από εμάς για την επιλογή που θα κάνουμε αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα είναι αυτή που θα κληθεί να διαχειριστεί το τελευταίο, όπως φαίνεται, στάδιο της παγκόσμιας κρίσης αλλά και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, οι δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο κόσμος εξαιτίας της μεγάλης κρίσης, η απαξίωση των αρχών και αξιών, είναι από μόνα τους επιχειρήματα για να τολμήσουμε μια ουσιαστική ανανέωση της πολιτικής.

Μια ανανέωση η οποία δεν ορίζεται από το κριτήριο της ηλικίας αλλά κυρίως από μια νοοτροπία που ξαναβλέπει τα πράγματα από την αρχή.

Είναι πλέον καιρός για τη σύγχρονη και ανεπτυγμένη κοινωνία μας να απλώσει το χέρι λίγο πιο ζεστά και να δείξει ένα πρόσωπο πιο φιλικό ειδικά προς εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία είναι η ώρα να ληφθούν συστηματικότερα και ακόμη πιο εξειδικευμένα μέτρα στήριξής τους, αλλά παράλληλα να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα και στην πράξη, οι μέριμνες εκείνες που έχουν ήδη προβλεφθεί και στοχεύουν στην ανακούφισή τους. Στη μέση δε και της σκληρότερης οικονομικής και με βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις κρίσης των τελευταίων εκατό ετών η ανάγκη για όλα αυτά εμφανίζεται ακόμη πιο επιτακτική.

Έχουν σίγουρα γίνει πολλά για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία. Σίγουρα όμως περισσότερα μπορούν να γίνουν με κύριο, την εκπαίδευση της κοινωνίας στο πώς τα άτομα με αναπηρία, αξίζουν και εμείς οφείλουμε, να τους συμπεριφερόμαστε και να τους αντιμετωπίζουμε.

Από τα σχολικά χρόνια πρέπει να γίνεται συνείδηση στα παιδιά ότι δίπλα μας ζουν και κάποια άτομα λίγο διαφορετικά από όλους εμάς, με τεράστιες όμως δυνατότητες και ακόμη περισσότερα, αποθέματα ψυχής.

Με αυτήν την πρόνοια, ως ενήλικοι πολίτες πια, οι ερχόμενες γενιές θα έχουν καταστεί κοινωνοί μιας καλύτερης, πιο αλληλέγγυας συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που βλέπουμε και θαυμάζουμε για όσα καταφέρνουν στην καθημερινότητα, τον εργασιακό χώρο, τον αθλητισμό, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στους άλλους, ως μέλη μιας μελλοντικής, ακόμη πιο πολιτισμένης κοινωνίας, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με εκτίμηση,

Γερασιμούλα (Μέμα) Χαλιώτη
Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ Β' Περιφέρειας Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου