Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Χάλκινη η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών

Συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, όπου αποτελεί μία από τις σταθερές δυνάμεις του αθλήματος, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5x5 Τυφλών, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη το διήμερο 22-25 Ιανουαρίου στη Μόσχα.



Στην πρεμιέρα του τουρνουά, το Σάββατο (23/1), η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 2-1, με το γκολ της χώρας μας να το πετυχαίνει ο Χατζηαποστολίδης. Στον δεύτερο αγώνα η Εθνική αντιμετώπισε τη Λευκορωσία, της οποίας επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0, χάρις σε ένα γκολ του Χατζηαποστολίδη και τρία του Ζαχαρού. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα που έδωσε το χάλκινο μετάλλιο του τουρνουά.

Η αποστολή, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αποτελούνταν από 13 μέλη. Αναλυτικά, την ομάδα συμπλήρωσαν οι αθλητές Ζαχαρός Δήμος, Χατζηαποστολίδης Ευστράτιος, Τοκακλίδης Χαράλαμπος, Τοκακλίδης Γεώργιος, Σιώτας Θεόδωρος, Παπανικολάου Ιωάννης, Ευραιμίδης Στέφανος, Στεφανίδης Παναγιώτης, Αμπατζής Γεώργιος, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στεφανίδης Δημήτριος, ο φυσιοθεραπευτής Κικίλης Ιωάννης, καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κωστάρης Αναστάσιος.

Το Ποδόσφαιρο 5x5, που στην Ελλάδα είναι γνωστό και με την ονομασία Ποδόσφαιρο Τυφλών, είναι ένα δημοφιλές άθλημα για τυφλούς αθλητές και αθλητές με μειωμένη όραση. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας παίζεται από δύο ομάδες των 10 αθλητών, εκ των οποίων τέσσερις τυφλοί αθλητές και ένας τερματοφύλακας -με μειωμένη ή κανονική όραση- βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και πέντε είναι αναπληρωματικοί. Ένας αγώνας Ποδοσφαίρου 5x5 έχει διάρκεια 50 λεπτών και πραγματοποιείται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Ενδιάμεσα παρεμβάλλεται ένα 10λεπτο διάλειμμα. Το Ποδόσφαιρο 5x5 διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) και της Επιτροπής Ποδοσφαίρου του Διεθνούς Αθλητικού Οργανισμού Τυφλών (IBSA).

Η Ελληνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5x5 κατάφερε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας να κατακτήσει την 4η θέση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε ομαδικό άθλημα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 2009, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση.
Πηγή Πληροφοριών: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου