Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Αντινομάρχη σε Θέματα υγείας Αθηνάς Αηδονά η Νομαρχία Θεσσαλονίκης-Αντινομαρχία Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση αγάπης για τα Α.με.Α την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009, στις 18.00, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. θέλοντας να συμβάλλει στην άρση των φραγμών και των προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και υποστηρίζοντας την πρόοδο στην ισότιμη εφαρμογή των δικαιωμάτων τους.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της, την 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους), θέτει τον προβληματισμό για το δικαίωμα ίσης μεταχείρισης των ατόμων αυτών, που αποτελούν θύματα πολλαπλών διακρίσεων. Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε για την επίτευξη της πραγματικής εξίσωσης των ευκαιριών των ατόμων με αναπηρία.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εξάλειψης στερεοτύπων και προκαταλήψεων καθώς και η προώθηση και διάδοση των αρχών που ενισχύουν την καταπολέμηση των διακρίσεων είναι επιτακτική, προκειμένου τα ʼτομα με Αναπηρίες, να αποκτήσουν δικαιώματα, εκπροσώπηση, αναγνώριση, σεβασμό. Η κοινωνική στρατηγική στοχεύει στην πλήρη απασχόληση, στην προώθηση της ποιότητας ζωής και της παραγωγικότητας στην εργασία, καθώς και στην προώθηση της συνοχής και της άρσης των αποκλεισμών στην αγορά εργασίας.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Πηγή Πληροφοριών: www.ana.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου