Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ανακοίνωση τύπου νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Π ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ


«Βάζουμε στην άκρη τα πολλά λόγια, τα προβλήματα και τις δεδομένες δυσκολίες που γνωρίζουμε πως συναντάτε στην καθημερινότητά σας. Προβλήματα και δυσκολίες για τις οποίες έχουμε όλοι ευθύνη. Δέσμευσή μας παραμένει το να πείσουμε την Πολιτεία να σας κοιτάξει στα μάτια, να σας προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και την ευκαιρία που δικαιούστε, ώστε να αξιοποιήσετε και να αναπτύξετε τις δυνατότητες που έχετε».


Μ’ αυτά τα λόγια ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης υποδέχθηκε τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους στη μεγάλη εκδήλωση αγάπης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τα Α.με.Α, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιδίου και της Αντινομάρχη σε θέματα υγείας Αθηνάς Αηδονά, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντινομάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Υποδομών Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τζόλλας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μίμης Φωτόπουλος, Δημήτρης Βάνης και Ανθούλα Πορφυριάδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Αστέριος Δεληγιάννης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ʼνθιμου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σταύρος Οραήλογλου.

«Ο αγώνας για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, μια κοινωνία προσβάσιμη και ελεύθερη σε όλους, για μια κοινωνία των ίσων ευκαιριών, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις, δεν σταματά ποτέ», τόνισε ο Νομάρχης, ο οποίος βράβευσε και συνεχάρη τους μαθητές ΑμεΑ που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, αλλά και τους εθελοντές, που στηρίζουν και ενισχύουν τις προσπάθειες των ΑμεΑ για μια καλύτερη ζωή.

«Στην πορεία αυτή απαιτείται η συνεργασία όλων. Είμαστε συνοδοιπόροι φίλες και φίλοι στην κοινή αυτή προσπάθεια, όχι ως χάρη σε εσάς, αλλά ως υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν ανήκει σε μερικούς, αλλά οφείλει και πρέπει να είναι κοινωνία για όλους», κατέληξε ο Νομάρχης.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Πηγή Πληροφοριών: www.ana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου