Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Επιτυχής η πρώτη δράση του εθελοντικού προγράμματος για ΑΜΕΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του προγράμματος εθελοντικής δράσης με τίτλο "Θες να γίνουμε φίλοι;" για ʼτομα με Αναπηρία που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Εντεταλμένης Συμβούλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε θέματα νεολαίας Χριστίνας Κελεσίδου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.

Τριανταπέντε παιδιά με αναπηρία, που διαμένουν στο Οικοτροφείο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, μαζί με τον υπεύθυνο Δημήτρη Αγγελίδη, τους συνοδούς τους και 30 εθελοντές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Καλά Χριστούγεννα, κύριε Σκρουτζ", που ήταν μια ευγενική προσφορά της Διεύθυνσης του Ράδιο Σίτυ. Στο κατάμεστο από παιδικές φωνές και χαμόγελα θέατρο, τα παιδιά - μαζί με την κ. Κελεσίδου, τους συνοδούς και τους εθελοντές - διασκέδασαν με το υπέροχο μιούζικαλ και ταυτόχρονα συγκινήθηκαν με τον ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς, τον γκρινιάρη, πλούσιο και τσιγκούνη κ. Σκρουτζ, που αποφασίζει να αλλάξει χαρακτήρα όταν τον επισκέπτονται τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά χειροκρότησαν θερμά τους ηθοποιούς, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον "κ. Σκρουτζ", προσέφεραν λουλούδια στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ράδιο Σίτυ κ. Ρίτα Σισίου και φωτογραφήθηκαν με όλους τους συντελεστές στο φουαγιέ του θεάτρου με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι απόφοιτοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων σχολών παιδαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίοι παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ισότιμη Συμμετοχή των ΑμεΑ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση", που υλοποιείται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. και επιβλέπει η Παιδίατρος και καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. ʼννα Φαχαντίδου- Τσιλιγκιρογλου.


Πηγή Πληροφοριών: www.ota.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου