Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα για ανθρώπους με οπτική αναπηρία

Το πρώτο κατάστημα που θα εξυπηρετεί ανθρώπους με οπτική αναπηρία και ειδικές ανάγκες ανοίγει στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κατάστημα με το διακριτικό τίτλο "Creta Sense" θα εμπορεύεται παραδοσιακά & βιολογικά κρητικά προϊόντα.


Σημειώνεται ότι ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή έλευση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, διαθέτοντας ράμπες, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου από ΑΜΕΑ. Το πάτωμα αποτελείται από πλακίδια, διαφορετικής υφής πλάτους, και από οδηγό όδευσης τυφλών στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν ετικέτες, γραμμένες σε Braille, με τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα να γνωρίζει ο καταναλωτής, δηλαδή το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης του. Επίσης, θα υπάρχουν βοηθητικά ηχητικά συστήματα, ώστε ακουμπώντας ένα στυλό πάνω στο ειδικό αυτοκόλλητο χαρτάκι ενός ραφιού να αναπαράγεται ηχητικό μήνυμα, πληροφορώντας τον καταναλωτή για την ακριβή θέση του στο κατάστημα. Ηχογραφημένοι περιγραφικοί χάρτες και κατάλογοι θα δοθούν, ώστε να καταστήσουν το περιβάλλον πιο οικείο.

Επιπλέον, η επιχείρηση προσφέρει δωρεάν μεταφορά των προϊόντων σε άτομα με αδυναμία μετακίνησης από εταιρία ταχυμεταφορών, φιλική προς το περιβάλλον - κούριερ με ποδήλατα.


Πηγή Πληροφοριών: health.ana-mpa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου