Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την μεταφορά των ΑμεΑ

Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει από τις αρχές του νέου έτους για τη μεταφορά των μαθητών -ΑμεΑ και παιδιών σε απομακρυσμένες περιοχές- στο νομό Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να κόβει το σχολείο για 12.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 800 είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Κλείσαμε τη Νομαρχία επί κυβέρνησης ΝΔ για το θέμα των οφειλών του κράτους για τη μεταφορά των μαθητών του νομού μας. Δεν ανεχτήκαμε τα λάθη και τις παραλείψεις στο παρελθόν, δεν θα τα ανεχτούμε και τώρα. Προέχει το συμφέρον του τόπου μας. Δεν θα σταματήσουμε πουθενά.

Στείλαμε επιστολή στο Υπουργό Παιδείας, στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε ακόμη. Η Νομαρχία δεν θα φορτωθεί τις ευθύνες κανενός άλλου και ιδίως τις κυβερνητικές.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο για το διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών, ώστε να ανανεωθούν οι σχετικές συμβάσεις και μετά την 1η Ιανουαρίου 2010. Παράλληλα, πρέπει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, να καταβάλει τα οφειλόμενα στους λεωφορειούχους. Διαφορετικά τα παιδιά δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στα σχολεία τους και θα δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Επιτέλους, κάποια στιγμή η πολιτική πρέπει να παρακολουθεί την κοινωνία. Να ενδιαφέρεται γι αυτήν και όχι να αδιαφορεί".

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου
Πηγή Πληροφοριών: www.ana.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου