Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Διώχνουν νεαρή δημοσιογράφο

Διώχνουν νεαρή δημοσιογράφο με αναπηρία από δημοτικό ραδιοσταθμό. Στο πλευρό της όλοι οι συνάδελφοι της

Παρότι βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας
Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 του Ηρακλείου Αττικής, αρνείται πεισματικά να ανανεώσει την σύμβαση εργασίας της νεαρής δημοσιογράφου με απώλεια όρασης Σόνιας Περλέγκα που λήγει στις 21 Δεκεμβρίου παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των συναδέλφων της.
Αρνείται ακόμα και να το συζητήσει ...

Η Σόνια Περλέγκα κάθε Τρίτη και Τετάρτη παρουσιάζει στις 2.30 το μεσημέρι την εκπομπή "Γραμμή Ζωής" που ασχολείται με θέματα πολιτών με αναπηρία.

Η εκπομπή της επί 3 χρόνια έδινε βήμα σε ομάδα μαθητευόμενων δημοσιογράφων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), πρωτοβουλία γιά την οποία είχε βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το οποίον στο ελάχιστο δεν πτόησε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού που προσφάτως τής ανακοίνωσε ότι η σύμβαση εργασίας της (πρόγραμμα ΟΑΕΔ, 3 συν 1 χρόνια) δεν θα ανανεωθεί.

Επισημαίνεται πως για την ανανέωση της συγκεκριμένης σύμβασης δεν απαιτείται διαδικασία έγκρισης από το ΑΣΕΠ - απλά μιά απόφαση του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης που έχει την ευθύνη του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94. Δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση το “δεν μπορούν”, ισχύει 100% το “δεν θέλουν”.

Αυτοί που θέλουν 100% την παραμονή της Σ. Περλέγκα στον ραδιοσταθμό είναι άπαντες οι συνάδελφοί της, δημοσιογράφοι και μη, που εργάζονται στο ραδιοσταθμό. Με ανακοίνωσή τους εγκαλούν με σκληρά λόγια την διοίκηση για τη μη ανανέωση της σύμβασης της Περλέγκα και δίνουν τελεσίγραφο ως την Παρασκευή γιά να αλλάξει την απόφασή της προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις εάν αυτό δεν συμβεί. Όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.
Πηγή Πληροφοριών: www.enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου