Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μία μικρή ιστορία για εσάς

Οι δύο θεραπευτές
Κάποτε, σε μια πόλη, ζούσε ένας θεραπευτής, μεγάλος σε ηλικία, που σε όλη του τη ζωή θεράπευε ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς του. Ήταν πολύ ονομαστός και σεβαστός σε όλους για τις σοφές του συμβουλές.
Ήρθε όμως μια εποχή που ο θεραπευτής ένιωσε ότι κάτι του έλλειπε από τη θεραπευτική του μέθοδο. Τότε έμαθε πως σε μια άλλη πόλη, πολύ μακριά από τη δική του, ζούσε ένας νέος θεραπευτής, που θεράπευε με τη φωνή του μυαλού. Ο ηλικιωμένος θεραπευτής ξεκίνησε να τον βρει.
Όμως και ο νέος θεραπευτής είχε ακούσει πολλά για τον ηλικιωμένο, κι επειδή του είχε γεννηθεί μεγάλη επιθυμία να τον γνωρίσει, ξεκίνησε κι αυτός από την πόλη του, να πάει στην πόλη του άλλου θεραπευτή για να τον συναντήσει.
Συναντήθηκαν σ’ ένα πανδοχείο, στη μέση της διαδρομής, και χωρίς να γνωρίζει ο ένας το σκοπό του ταξιδιού του άλλου, έγιναν φίλοι. Βλέποντας ότι οι γνώσεις του νέου συμπλήρωναν την εμπειρία του ηλικιωμένου, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην κοντινότερη πόλη και να ασκήσουν μαζί το επάγγελμά τους.
Πέρασαν μερικά χρόνια από τότε. Οι δύο θεραπευτές ζούσαν και θεράπευαν μαζί, χρησιμοποιώντας σε κάθε περιστατικό ο ένας την καρδιά κι ο άλλος το μυαλό.
Ήρθε όμως ο καιρός που ο ηλικιωμένος θεραπευτής έφτασε στο κατώφλι του θανάτου. Ο νεότερος τον φρόντιζε νύχτα μέρα αλλά όταν πλησίαζε πια η ώρα όπου θα έπρεπε να αποχαιρετιστούν, του είπε:
- Ξέρεις, τότε που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο πανδοχείο, εσένα έψαχνα να βρω γιατί είχα ανάγκη από τις γνώσεις σου.
Τότε ο ηλικιωμένος θεραπευτής τον κοίταξε στοργικά και του απάντησε:
- Κι εγώ είχα ξεκινήσει το μεγάλο εκείνο ταξίδι για να σε συναντήσω. Είχα καταλάβει πως δε μπορούσα να θεραπεύω ακούγοντας μόνο την καρδιά μου. Τώρα πια που εγώ θα φύγω από τη ζωή, θα μείνεις εσύ, να ενώσεις τις δύο μεθόδους και να θεραπεύεις ακούγοντας και το μυαλό και την καρδιά σου.

Λίγες ώρες αργότερα ο ηλικιωμένος θεραπευτής έφυγε από τη ζωή ήσυχος. Ο νέος πρόσθεσε στη γνώση του τη γνώση και την εμπειρία του ηλικιωμένου φίλου του και συνέχισε το έργο του, ανακουφίζοντας τους πόνους των ανθρώπων και διδάσκοντας νεότερους θεραπευτές.

Πηγή :
www.synthesi.com.gr





1 σχόλιο:

  1. Για τα πάντα στη ζωή χρειάζεται αυτός ο μαγικός συνδυασμός, λογικής και συναισθήματος...! Πολύ τρυφερή και διδαχτική ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή