Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από ΦΛΟΓΑ 21 Δεκεμβρίου 2009‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Δεκεμβρίου 2009



Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του μπαίνει επιτέλους το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η ΦΛΟΓΑ», με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο της.
Συγκεκριμένα, η Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της ΦΛΟΓΑΣ ότι με κοινή Υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η τροποποίηση – συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτήν οι θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου Παίδων. Την απόφαση, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τα μέλη της Φλόγας, ότι μετά την εξέλιξη αυτή θα γίνει άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και τα παιδιά να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει, ενώ μας διαβεβαίωσε για τη στήριξη της προσπάθειάς μας από την ίδια και την υφυπουργό κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν μπόρεσε να είναι παρούσα στην συνάντηση.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΛΟΓΑΣ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους για τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, η οποία θεωρείται υψίστης σημασίας για την ασφαλή θεραπεία των παιδιών που νοσηλεύονται στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας και όλης της χώρας.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνίδη μετά τη συνάντηση, «με την αλλαγή του Οργανισμού και τη δρομολόγηση των αναγκαίων προσλήψεων φτάνει στο τέλος του ο αγώνας τόσων χρόνων των γονιών της Φλόγας και των γιατρών μας για την ίδρυση ενός ειδικού Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά στη χώρα μας».
Υπενθυμίζεται ότι ο ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός αποκτήθηκε μετά από πολυετείς αγώνες της Φλόγας και τα υπερσύγχρονα συστήματα έχουν ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού με χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και μικρή συμμετοχή της Φλόγας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αιγίου 7 Γουδί

Τ.Κ. 11527 Αθήνα

Τηλ.: 2107485000

www.floga.org.gr

info@floga.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου